اهمیت مصرف آهن در سلامت کودک

کودکان و نوزادان برای این که رشد کنند و در خون آن ها هموگلوبین تولید شود به مصرف کردن آهن نیاز دارند، اگر کودکی کمبود آهن داشته باشد، به کم خونی هم مبتلا می شود و سلول های خونی او توانایی رساندن اکسیژن کافی را به اندام های بدن را ندارند، اگر این کمبود در بدن آن ها به موقع درمان نشود، در رشد جسمی و ذهنی این افراد تاخیر به وجود می آید، در ادامه اهمیت مصرف کردن آهن در سلامتی کودک را بررسی می کنیم.
اگر وظیفه نگهداری کودک در منزل را بر عهده دارید یا پرستار کودک هستید در ادامه با ما همراه باشید تا مهم ترین منابع آهن برای تامین نیاز کودک را بشناسید، بهترین پرستار کودک و خدمات نگهداری از آن ها در منزل را در مرکز خدمات پرستاری سپید گستر تجربه کنید و برای مشاوره رایگان با ما تماس حاصل فرمایید.

مصرف آهن
مصرف آهن

علائم و عوارض کمبود آهن در کودکان

کودکان و نوزادانی که از شیر مادر مصرف می کنند معمولا آهن کافی را می گیرند، خوب است برای بچه هایی که شیر خشک مصرف می کنند، شیرخشک غنی شده از آهن را تهیه کنید، ولی موقعی که کودک شروع به غذا خوردن می کند امکان دارد تا آهن کافی را نگیرد و همین مسئله باعث کم خونی او شود.

اگر فرزند شما اشتها ندارد، به آرامی وزن می گیرد، پوست او رنگ پریده است و قرار ندارند، او دچار کمبود آهن در بدن خود است، کودکی که به اندازه کافی آهن دریافت نکرده است از لحاظ جسمی و فیزیکی فعالیت کمتری دارد و مرحله های رشد او به کندی و آرامی طی می شود، از علائم دیگر کمبود آهن در کودکان می توان به خستگی، سرگیجه، سردرد و ضربان قلب نامنظم اشاره کرد.

از عوارض کمبود آهن می توان به وجود آمدن مشکل در یادگیری، مشکلات رفتاری کودک، ضعف عضلانی، منزوی شدن و تاخیر در انجام مهارت‌ های حرکتی کودک را نام برد، همچنین کمبود آهن سیستم ایمنی بدن کودک را ضعیف می کند و احتمال مبتلا شدن کودک به بیماری های واگیردار و عفونی مانند سرما خوردگی و آنفولانزا را زیاد می کند.

مصرف آهن
مصرف آهن

بیشتر بخوانید: جدول برنامه غذایی کودکان

آهن در رژیم غذایی کودکان

به نقل از hse - کودک شما برای حفظ سلامت خون خود به آهن در رژیم غذایی اش نیاز دارد. آهن از رشد و نمو سالم حمایت می کند.آهن به ساخت گلبول‌های قرمز جدید کمک می‌کند که اکسیژن را از ریه‌های کودک به بقیه بدن حمل می‌کنند.
نوزادان با ذخایر آهن به دنیا می آیند که حدود 6 ماه طول می کشد. پس از این، کودک در حال رشد شما باید از غذاهایی که می خورد آهن دریافت کند.
مصرف آهن
مصرف آهن

میزان نیاز کودک به آهن

اندازه آهن مورد نیاز روزانه در کودکان را در ادامه بررسی خواهیم کرد:

  • نوزاد 7 تا 12 ماه: 11 میلی‌گرم در روز
  • کودکان 1 تا 3 سال: 7 میلی‌گرم در روز
  • کودکان 4 تا 8 سال: 10 میلی‌گرم در روز
  • کودکان 9 تا 13 سال: 8 میلی‌گرم در روز
  • دختران 14 تا 18 سال: 15 میلی‌گرم در روز
  • پسران 14 تا 18 سال: 11 میلی‌گرم در روز

بیشتر بدانید: واکسن کودکان

منابع غذایی مهم آهن برای کودک

انواع گوشت شامل گوشت گاو، گوساله، گوسفند، بوقلمون، جوجه، جگر، ماهی، تخم مرغ، دانه‌های غلات، برنج، ماکارونی، نان غنی‌شده، حبوبات شامل عدس، نخود و لوبیا و سبزیجات مانند لوبیا سبز، نخودفرنگی، اسفناج و کلم بروکلی را در برنامه غذایی کودک خود حتما قرار دهید.

مصرف آهن
مصرف آهن

برای این که آهن بهتر و راحت تر جذب شود، غذاهایی که دارای آهن هستند را با ویتامین سی مانند گوجه، پرتقال یا فلفل سبز استفاده کنید، مثلا اسپاگتی را با گوشت و گوجه تهیه و مصرف کنید، این غذا سرشار از آهن است و بسیاری از کودکان به آن نیز علاقه دارند.

می توانید برای کودکانی که از گوشت خوش شان نمی آید و آن را نمی خورند غذاهایی با حبوبات بپزید، با عدس یا لوبیا و برنج یک سوپ آسان و سبک بپزید، آن را پوره کنید و به فرزند خود بدهید، خوراک عدسی یا خوراک لوبیا به همراه نان گندم منبعی خوب از آهن برای کودکان می باشد و با اضافه کردن کمی آب لیموی تازه ویتامین سی آن هم تامین می شود و بعد به خوبی جذب بدن کودکان می شود.

مصرف آهن
مصرف آهن

کنسرو تن ماهی دارای اسید های چرب امگا 3 و آهن است و می تواند قسمتی از برنامه غذایی کودک باشد البته توجه کنید که به این ماده غذایی حساسیت نداشته باشد، اگر در کنار تن ماهی، سبزیجات هم قرار دهید، کودک شما غذای کاملی دارد.

چند بار در هفته صبحانه به کودک تان غلات غنی شده یا بلغور جو دوسر بدهبد، در کنار آن از میوه هایی که ویتامین سی دارند مانند توت فرنگی و پرتقال مصرف کنید تا آهن غلات جذب بدن فرد شود.

برای میان وعده فرزند خود از کشمش، برگه زردآلو، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو تنبل استفاده کنید زیرا منابع خوب آهن هستند، فقط مواظب باشید که کودک شما موقعی که دانه ها یا کشمش می خورد خدایی نکرده دچار خفگی نشود.

احتمال دارد پزشک با انجام دادن یک آزمایش ساده متوجه شود که کودک فقر آهن دارد و برای جبران آن مکمل آهن تجویز کند، مکمل را بر اساس دستور پزشک به فرزند خود بدهید و همچنین آن را از دسترس کودک دور کنید.

تماس با خدمات پرستاری سپید گستر
تماس با خدمات پرستاری سپید گستر
انتشار یافته: 6
  1. هادی رحیمی 2 سال قبل

    بازم درمورد این موضع مطلب بزارین

  2. حبیب الله محسنی 2 سال قبل

    نمیدونم چرا نسبت به پرستار سالمند دید خوبی نداشتم، تو این چند ماهی که از خدماتتون برای پرستاری مادرم استفاده کردم خیلی راضیم

  3. یدالله وکیلی 2 سال قبل

    هزینه نگهداری از خانم بارداری که دیابت دارد چقدره؟

  4. مسلم طالبی 2 سال قبل

    با این مطلبتون کیف کردم

  5. مهدیه شربتی 6 ماه قبل

    سلام کودک 2/5 ساله چه مقدار آهن باید در طول روز مصرف کنه؟

    1. sepidgostar 6 ماه قبل

      سلام و عرض ادب کودک 2/5 ساله به مصرف 7 میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با رعایت موارد اخلاقی وارد نمایید