کسی که از بیماری که دارای سرطان است مراقبت می کند احتمال دارد از افراد خانواده یا از دوستان نزدیک فرد باشد که برای مراقبت کردن از بیمار آموزش های لازم را ندیده اند، بعضی مواقع مراقب فرد سرطانی می تواند به عنوان شاهراه زندگی فرد باشد، ولی بهترین کسی که می تواند از فرد سرطانی مراقبت کند، پرستاری است مجرب که از مرکز پرستاری استخدام شده باشد.

تماس با خدمات پرستاری سپید گستر
تماس با خدمات پرستاری سپید گستر

پرستاری از بیمار سرطانی

کسی که پرستار این افراد می شود وظایف بسیاری دارد، این وظایف با تغییر کردن نیاز های فرد بیمار در طول دوره ی درمان و پس از درمان عوض می شود، در حال حاضر بیشتر مداوا ها و درمان های بیماران سرطانی به صورت سرپایی و در مطب انجام می شود و این بدان معناست که بیمار نیاز ندارد در بیمارستان بستری شود و باید از فرد در خانه مراقبت کرد.

پرستار بیمار سرطانی تاثیر زیادی چه مثبت و چه منفی بر فرد بیمار در مورد کنار آمدن او با بیماری دارد، پرستار بیمار می تواند با کمک کردن به فرد او را در مراحل درمان همراهی کند تا همه ی مراحل را پشت سر بگذارد و در مرحله های بعدی مانند تغذیه و غذا خوردن فرد یا استراحت کافی داشتن فرد به او کمک کند، شما می توانید بیمار خود را به مراکز نگهداری از بیماران سرطانی بسپارید.

ضرورت استخدام پرستار بیمار سرطانی
ضرورت استخدام پرستار بیمار سرطانی

 

مراقب بیمار به عنوان بخشی از تیم درمان

مراقب مریض سرطانی یکی از از اعضای تیم درمان سرطان است که شامل بیمار، دوستان و آشنایان و گروه پزشکی می باشد، یک مراقب بیمار با انجام کارهای زیر می تواند همکاری نزدیکی با تیم درمان داشته باشد:

  • دادن داروها به فرد بیمار
  • مدیریت کردن آثار جانبی بیماری
  • گزارش دادن مشکلات
  • تلاش کردن برای آگاهی دادن به سایر اعضای خانواده و دوستان در مورد آنچه اتفاق می افتد
  • کمک به تصمیم گیری در مورد اینکه که آیا یک درمان موثر است

مراقب که عضوی از تیم درمان به حساب می آید باید در مراقبت کردن از بیمار هماهنگ باشد، او باید حواسش به تجویز پزشک باشد که چه آزمایش هایی باید انجام شود و مطمئن شود همه ی پزشک های تیم می دانند که درمان بیمار در چه مرحله ای قرار دارد.

تنها کسی که همه چیز را درباره ی شرایط بیمار و مرحله های درمان آن می داند مراقب بیمار است، او باید در مورد شرایط بیمار از پزشکان سوال بپرسد و در مواقع لزوم نت برداری و یادداشت برداری کند، باید همه ی تیم را بشناسد و راه ارتباطی با آن افراد را بداند، اطلاعات صحیح گرفتن و کمک گرفتن از تیم درمان می تواند به بیمار کمک کند و یاری برساند.

بیمار سرطانی
بیمار سرطانی

مراقب بیمار سرطانی، حلال مشکلات

فردی که سرطان دارد با چالش و مشکلات زیادی رو به رو است، مراقب بیمار باید بتواند به فرد سرطانی کمک کند تا با این مشکل ها مواجه و رو به رو شود و از پس مشکلاتی که برای او پیش می آید به خوبی برآید.

مثلا تصور کنید در خون بیمار میزان گلبول سفید کم شود، این باعث می شود که فرد تب کند پس به بیمارستان نیاز دارد، این اتفاق می تواند برای خود بیمار و خانواده ی بیمار خیلی ناراحت کننده و یک قدم به عقب باشد، در این هنگام مراقب می تواند:

  • یک امر شایع و رایج در بیماران مبتلا به سرطان عفونت است، تنها برای زمان کوتاهی که آنتی بیوتیک را تحت کنترل قرار بدهد، لازم است فرد در بیمارستان باشد، ناراحتی ها را کاهش دهد.
  • مطمئن شود که فرد مبتلا به سرطان همه ی چیز های لازم مانند نسخه پزشکی برای دارو های غیر سرطانی مانند تیروئید یا فشار خون را به همراه دارد.
  • او باید با تمام پزشکان تیم تماس حاصل کند و موضوع عفونت و بستری فرد را به آن ها گزارش دهد.
  • او باید چک کند که موارد لازم برای پرستاری بیمار در خانه موجود است یا خیر تا در هنگام مرخص شدن بیمار بتواند از فرد در خانه مراقبت کند، اگر لازم است بیمار هرروز برای دریافت کردن آنتی بیوتیک وریدی به بیمارستان مراجعه کند، مراقب باید با کسانی هماهنگ شود تا رفت و آمد بیمار فراهم شود.

احتمال دارد همه ی این کار ها برای بیمار سخت باشد، پس یاری گرفتن از یک پرستار می تواند ارزش زیادی داشته باشد، مدیریت کار ها و حل کردن مشکلات کوتاه می تواند به بیمار امید دهد.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی در منزل

بیمار سرطانی
بیمار سرطانی

وظایف پرستار بیمار سرطانی

انجام کارهای روزمره

در اینجا به کارها و وظایفی اشاره شده است که مراقب به صورت روزانه برای کمک به بیمار خود باید انجام دهد:

  • خرید و آماده سازی غذا
  • کمک به غذا خوردن بیمار
  • کمک به توالت رفتن بیمار و لگن گذاشتن بیمار
  • مصرف داروها
  • لباس پوشیدن برای بیمار
  • کمک به بیمار برای استحمام
  • تمیز کردن خانه و انجام لباسشویی
  • پرداخت صورت حساب
  • حمایت عاطفی
  • مدیریت مشکلات پزشکی در خانه
  • هماهنگی مراقبت از سرطان
  • همراهی بیمار برای ملاقات با پزشک
  • همراهی بیمار در بیمارستان
  • مواظبت از بیمار مطابق با برنامه مراقبتی
  • تصمیم بگیرید چه زمانی از مراقبت های بهداشتی استفاده کنید و یا یک دکتر برای مشکلات جدید را ببینید.
Cancer patient
Cancer patient

همه ی این کار ها به صرف کردن وقت و هزینه نیاز دارد، حتی احتمال دارد برای سلامتی مراقب بیمار هم هزینه ای صرف کرد، البته بیشتر زمان ها مراقب بیمار فقط وظایف خودش را انجام می دهد و به تنهایی رنج را تحمل می کند.

شاید شما خودتان بخواهید از بیمارتان مراقبت کنید ، که این کار شما و بیمار را خوش حال می کند و انرژی می دهد تا در مواقع سختی از بیمار خود حمایت لازم را بکنید، ولی باید توجه کنید که این کار بسیار سخت است و نیاز به مراقبت 24 ساعته دارد، مراقبانی هستند که این کار را در شبانه روز انجام می دهند و بهتر از شما از بیمارتان پرستاری می کنند و این انتخاب بهتری است.

ویژگی های پرستار بیمار سرطانی

  • پرستار بیمار سرطانی باید عاشقانه کارش را دوست داشته باشد و با عشق و مهربانی از بیمار مراقبت کند.
  • پرستار موظف است که با بیمار رابطه ی صمیمانه ای برقرار کرده، با او صحبت کند، کتاب بخواند، برای بیمار موسیقی پخش کند و بیمار را سرگرم کند.
  • پرستار باید در صورت آمادگی بیمار با او در مورد بیماری ها و نگرانی هایش صحبت کند.
  • پرستار باید بیمار را درک کند و در صورت ناراحتی با او همدلی کند.
بیمار سرطانی
بیمار سرطانی

مراقبت از بیمار سرطانی در منزل توسط پرستار بهتر است یا سپردن بیمار به آسایشگاه های درمان سرطان؟

مراقبت از بیمار سرطانی با دو روش امکان پذیر است، مراقبت و نگهداری از بیمار سرطانی می تواند توسط پرستار در منزل انجام شود، برخی از افراد مراقبت از بیماران سرطانی شان را به مراکز و آسایشگاه های بیماران سرطانی می سپارند، دور بودن بیماران سرطانی از خانواده برای شان تجربه تلخی است، ضمن این که مراقبت از بیماران سرطانی در منزل مقرون به صرفه تر از مراقبت از بیمار سرطانی در منزل است.

مراقبت از بیمار سرطانی بعد از شیمی درمانی

سیستم ایمنی بیماران سرطانی در حین شیمی درمانی و بعد از آن دچار ضعف می شود، در این دوره سلول های خونی که وظیفه محافظت از بدن در مقابل عفونت، خونریزی و بیماری ها را بر عهدع دارند، کاهش پیدا می کنند، در نتیجه در این دوره امکان ابتلا به انوع عفونت ها، خونریزی و مشکلات پوستی وجود دارد.

همچنین ممکن است بیماران در دوره شیمی درمانی دچار مشکلات و زخم های دهانی و ناراحتی های معده شوند، احتمال کاهش شدید اشتها وجود داشته و بیمار سریعا خسته می شود.

پرستار موظف است با عوارض و مشکلات دوره شیمی درمانی آشنایی داشته باشد و به بیمار کمک کند تا کمتر دچار عوارض شود.

بیمار سرطانی
بیمار سرطانی

ارتباط مناسب مراقب با بیمار

ارتباط درست و صحیح مراقب با بیمار مبتلا به سرطان مهم ترین نقش او است، شاید برای فرد بیمار مشکل باشد که برنامه ریزی کند و تصمیم بگیرد، زیرا او با اثر های روحی و جسمی که سرطان به او وارد می کند مبارزه می کند، وظیفه ی مراقب بیمار این است که تا حد امکان با بیمار صحبت کند تا موقعی که بیمار بهبود یابد و درمان شود، در ادامه به راهکار هایی اشاره شده است که رابطه ی مراقب با بیمار را بهتر می کند و باعث بهبود آن می شود:

  • به بیماران کمک کنید تا حدالامکان زندگی عادی را تجربه کنند، برای آغاز این کار به بیمار کمک کنید تا تصمیم بگیرند که چه فعالیتی مهم است، شاید بیماران با لذت بیشتری کارای کم اهمیت را کنار بگذراند تا کارای مهم را انجام دهند.
  • آن ها را مورد تشویق قرار دهید تا احساسات خود را به شما بگویند و از تلاش ها و سعی های آن ها حمایت کنید، مثلا اگر آن ها درمورد احساسات خود راجب سرطان شروع به گفت و گو کردند حرف آن ها را قطع نکنید و به حرف هایشان با دقت گوش فرا دهید، شاید شما هم خواستید احساسات خود را به او بگویید.
  • بگذارید بیمار بداند که شما در دسترس هستید ولی او را تحت فشار نگذارید، مثلا اگر او دارد سعی می کند لباس بپوشد، حتی اگر در حال تقلا کردن و دست و پا زدن است، برای او اهمیت دارد که بتواند کار را انجام دهد، شاید شما بخواهید به او کمک کنید ولی این کار را نکنید، بگذارید خود فرد تصمیم بگیرد که چه زمانی به کمک شما احتاج دارد.
بیمار سرطانی
بیمار سرطانی
  • فراموش نکنید که افراد با راه و روش های مختلفی ارتباط برقرار می کند، تلاش کنید با نوشتن یا استفاده کردن از حرکات، عبارات یا لمس کردن با فرد ارتباط بگیرید، بعضی اوقات احتمال دارد بیان کردن احساسات دشوار باشد ولی یک حرکت مانند گرفتن دست او ، احساسات شما را نشان می دهد.
  • اگر به نشانه های فرد مبتلا به سرطان نگاه کنید میبینید که بعضی افراد خیلی تودار و ساکت هستند در حالی که بعض دیگر در مورد چیزی که اتفاق می افتد گفت و گو می کنند، به نظر آن ها در مورد حرف زدن یا نزدن احترام بگذارید.

شاید حس کنید که رفتار بیمار شما متفاوت است، مثلا عصبانی است، آرام و تودار است یا این که فقط ناراحت است، سعی کنید به فرد بگویید که همیشه آماده اید تا به حرف های او حتی در موارد سخت گوش دهید، اگر این ساکت بودن ادامه دار شد خوب است که موضوع را با تیم درمان درمیان بگذارید و دلیل و راه های کمک را از آن ها بپرسید.

سپید گستر انواع خدمات پرستاری در منزل را با بهترین پرستاران و مراقبین خود برای بیماران عزیز ارائه می دهد.

تماس با خدمات پرستاری سپید گستر
تماس با خدمات پرستاری سپید گستر
انتشار یافته: 11
  1. مسعود رضوانی 2 سال قبل

    چه مطلب خوبی

  2. عباسعلی شجاعی 2 سال قبل

    حرفتون خیلی عالیه

  3. کاظم خوئینی ها 2 سال قبل

    راستش از سپردن دخترم به پرستار میترسیدم با شک و تردید از موسسه شما پرستار گرفتم و کاملا راضیم خدا خیرتون بده

  4. حسینعلی یوسفی 2 سال قبل

    سلام نگهداری از نوزاد هم انجام میدن پرستارتون؟نوزادی که کولیک دارد؟

  5. خلیل باستانی 2 سال قبل

    پرستار سالمند آقا هم داره مجموعه تون؟

  6. نیایش منصوری 2 سال قبل

    مطلب خیلی مفید و جذابی بود ممنون از شما

    1. sepidgostar 2 سال قبل

      ممنون از نظرتون

  7. سمیرا نجاتی 8 ماه قبل

    برای نگهداری از خانمی که شیمی درمانی میشن پرستار میخواستم، چه کاری باید انجام بدم؟

    1. sepidgostar 8 ماه قبل

      عرض ادب و احترام لطفا با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید

  8. ستاره دوستی 4 ماه قبل

    سلام برای خواهرم زمان پرتو درمانی شون از شما پرستار گرفتیم خیلی صبور و خوش اخلاق بودن

    1. sepidgostar 4 ماه قبل

      سلام و عرض ادب ممنون ار شما و نظر مثبت تون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با رعایت موارد اخلاقی وارد نمایید