همراه بیمار ناراضی نیز به اندازه بیمار ناراضی اهمیت دارد به دلیل اینکه به همان اندازه ای که بیمار ناراضی می تواند در روند کاری تاثیر سو داشته باشد همراه بیمار ناراضی نیز همین کار را انجام خواهد داد.
روش برخورد با همراه بیمار ناراضی چگونه است؟
همراه بیمار تا حدودی شرایط متفاوت تری را دارد.
1- همراه بیمار ناراضی در صورت ناراضی بودن امکان دردسر و مشکل ساز بودن بیشتری دارد به دلیل اینکه وی از دیدن بیمار خود به شدت آزرده شده است و در شرایط روحی اصلا مناسبی قرار ندارد
بنابراین شاید موضوعی که خود بیمار به آن توجهی نداشته باشد ولی یک همراه بیمار ناراضی می تواند آن موضوع را به میزان زیادی بزرگ و مهم نشان دهد و کل بیمارستان و یا بخش را به هم بریزد.
به عنوان مثال اگر یک مادر به همراه کودک بیمار خود به بیمارستان مراجعه نماید به احتمال زیاد خود کودک بی تابی زیادی نخواهد داشت ولی اگر به مادر وی توجه کنیم متوجه بی قراری و اضطراب وی خواهیم شد.
البته این موضوع اصلا غیر طبیعی نیست ولی ما به این جهت به آن می پردازیم که این به این همراه بیمار ناراضی توجه ویژه ای داشته باشیم و متوجه باشیم که میزان زیادی از این رفتارها طبیعی است.
پس همراه بیمار نیز حساست های خاص خودش را دارد.
۲- در برخی موارد می توانیم با همراه بیمار به صورت منطقی صحبت کنیم به دلیل اینکه وی در شرایط بحرانی که بیمار در آن قرار دارد حضور ندارد بنابراین می تواند تصمیتات منتطقی تر را اتخاذ نماید.
به عنوان مثال اگر قرار باشد که خبر بدی را به بیمار بگوییم می توانیم ابتدا این خبر را با همراهان وی(ترجیحا افرادی که منطقی تر هستند(بر اساس تیپ های شخصیتی))در میان بگذاریم بعد از آن در صورت مناسب تر شدن شرایط این موضوع را با وی نیز به اشتراک بگذاریم.
از چه روش هایی می توان برای برخورد با همراه بیمار ناراضی استفاده کرد؟
در برخورد با همراه بیمار ناراضی نیز برخورد ما به همان صورت است با دقت به نکاتی که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم
اصلا نمی توان گفت که کار راحت تر و یا سخت تری را نسبت به برخورد با بیماران به عهده داریم ولی در صورتی که به یک سری نکات ساده توجه داشته باشیم روند کاری راحت تری را خواهیم داشت.
یک موضوعی که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم این است که
در زمینه برقراری ارتباط موثر با دیگران به هیچ عنوان نمی توان راه حل قطعی را پیشنهاد کرد.
بنابراین باید این نکته را در نظر داشته باشیم که مهارت های گفته شده
در این مقاله متناسب با شرایطی که با آن روبرو هستیم تاثیر متفاوتی را خواهد گذاشت.
همچین در محصول مدیریت همراه بیماران ناراضی نیز راه حل های بسیار جامع تری را نسبت به این مقاله توضیح داده ایم که آنها نیز هر کدام متناسب با شرایط می توانند بسیار کاربردی باشد.
در این مقاله به یک راه حل کلی اشاره می کنیم که در برخورد باهمراه بیمار ناراضی می توانیم از آن استفاده کنیم.
اجازه دهیم همراه بیمار تا انتها به صحبت خود ادامه دهد.
این موضوع بسیار مهمی است که گاهی اوقات به فراموشی سپرده می شود.
دقت کنیم که منظور ما این است که در صورت انتقاد و یا صحبت تند همراه بیمار ناراضی سعی کنیم
تا به طور کامل به صحبت او گوش کنیم و بعد از آن راه حلی را ارائه کنیم.
ولی در صورتی که با همراه بیماری روبرو شدیم که نظم بخش و بیمارستان را به هم ریخت
مسلما این شیوه ی برخورد درست نخواهد بود و بهترین کار این است که سعی کنیم
جلوی این شخص را بگیریم و به بیرون از بخش راهنمایی کنیم(اکثرا این کار با اطلاع دادن به حراست بیمارستان صورت می گیرید)
ولی اگر قضیه به این اندازه جدی نبود سعی کنیم با تمام توجه و دقت به صحبت همراه بیمار گوش دهیم
نکته مهم
یکی از حس هایی که در تمامی انسان ها وجود دارد حس مهم بودن است و در صورتی که به هر دلیلی این حس از بین برود ما به مشکل برخواهیم خورد.
در برخورد با همراه بیماران عصبانی نیز به همین صورت است و اکثر همراه بیماران به این خاطر ناراضی هستند که احساس می کنند حس مهم بودن آنها زیر سوال رفته است و پرسنل به آنها بی توجهی کرده اند.
بنابراین اگر بتوانیم کاری کنیم تا حس مهم بودن یک همراه بیمار عصبانی را برجسته کنیم خیلی راحت می توانیم با همراه بیمار ناراضی گفت وگو کنیم و وی را متقاعد سازیم.
پس ما نیز با گوش کردن به طور کامل این حس را درهمراه بیمار ایجاد می کنیم که آنقدر برای ما مهم هستید که با تمام توجه به شما گوش کرده ایم. و این گوش کردن در عین حال که بسیار امری ساده و بدیهی است کمک بزرگی است که می تواند ما را از بسیاری از گفت وگوهای پرتنش نجات دهد.